Prevario 37 građana za 600.000 dinara

NIŠ – Policija je uhapsila je S.S. (41) iz Velikog Izvora kod Knjaževca zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare. Sumnja se da je on u proteklom periodu prevario 37 osoba koje je oštetio za ukupno oko 600.000 dinara.

Uhapšeni je delovaoe na području Niša, Kragujevca i Novog Sada. Nebojša Petković, šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u niškoj policiji kaže da je za prevare birao starije lakoverne osobe.

– On je najčešće sa telefonske govornice zvao nekog od građana koji je dao oglas da iznajmljuje stan ili sobu koji je on navodno želeo da zakupi. Kada bi odabrao lakovernu osobu, otišao bi na dogovor, rekavši da želi da plati nekoliko kirija unapred. Obavezno je imao izgovor da radi keramiku na prizemlju ili u komšiluku pa mu je neophodan smeštaj u blizini. Potom bi rekao da ima samo krupnu novčanicu od 500 evra koja je sticajem okolnosti „ostala god gazde gde je pogodio posao“. Tako je uzimao kusur uz izgovor da će odmah doneti krupnu novčanicu od 500 evra, a nikad se nije vraćao. Sigurno da ima i više građana koji su prevareni, a nisu prijavili – objašnjava Petković.