Prihvaćem poklon pirotskog ćilima na solarnom panelu

Grad Pirot će sa oduševljenom prihvati umetnički rad na solarnom panelu s motivima pirotskog ćilima Srbina Dušana Rodića, koji živi i radi u Berlinu, a koji je sam ponudio gradu na Nišavi ovo svoje umetničko delo.

Prvi čovek Pirota Vladan Vasić kaže da je dao svoj pristanak uveren da je saradnja sa ljudima koji su se afirmisali u svetu je značajna i dobrodošla.

Mi ćemo naći adekvatan prostor i organizovati prevoz dela. Na osnovu fotografija rad nam se svidja i može da se uklopi u ambijent Pirota. Vrlo je važno da gradske prostore ukrašavamo nekim umetničkim delima kako bi oni bili još lepši.To smo upravo uradili sa glavnim gradskim trgom na kome su tri skulpture iz umetničke zbirke “Prvog maja“ koje su iz parka ove fabrike prenete na trg. Reč je o delima japanskog vajara Kengira Azume “Suza“ i francuskih vajara Dominika Labovjea “Žena i muzika“ i Kloda Losta “Zec“. Kada smo dakle razmišljali o uredjenju ovog trga logično je bilo da se opredelimo za ova dela iz “Prvog maja“, objašnjava Vasić za Jugmediu.

Podsećamo da je Rodić nedavno izjavio da poslednjih nekoliko godina pravi umetničke radove sa solarnim ćelijama, a umetnički rad koji želi da poklonim Pirotu pravio je oko godinu dana.