Prijave za studentsko Inženjersko takmičenje

NIŠ – Studenatski timovi zainteresovani za učešće na Inženjerskom takmičenju, koje će se u holu Elektronskog fakulteta održati za vreme sajma „Job Fair“ 5. i 6. marta, treba da se prijave onlajn aplikacijama na zvaničnom sajtu sajma do 20. februara u 23 sata.

Takmičiće se u dve kategorije: „case study“ i „team design“.

Za obe kategoije važi da četvoročlane studentske ekipe treba da postavljeni zadatak za određeno vreme reše na najbolji mogući način, pri čemu će žiri ocenjivati ekonomičnost, inovativnost i performanse.

„Case study“ podrazumeva donošenje rešenja na osnovu debate među članovima tima koji imaju iskustva iz različitih oblasti, pa će prednost imati mešovite ekipe. Predlog organizatora je da ove timove čine student sa poznavanjem elektronike i mikroprocesorske tehnike, student koji poznaje softverske tehnologije, student koji se bavi industrijskim dizajnom i student medicine.

„Team design“ je takmičarska kategorija u okviru koje treba konstruisati zadati model korišćenjem datog materijala pri čemu važnu ulogu igra timska saradnja.

Inženjersko takmičenje organizuje lokalna BEST grupa Niš koja je i sama bila pobednik inženjerskog balkanskog regionalnog takmičenja 2010. godine.

(Kraj)