Prijave zbog nezavršenog vodovoda

BOJNIK – Predsednik opštine Bojnik Ivan Stojanović saopštio je da je podneta krivična prijava zbog nezavršenih, a plaćenih radova na izgradnji vodovodne mreže u okolnim selima.

Reč je Kamenici, Stubli, Gornjem Brijanju, Maloj Crkvici i Velikoj Crkvici.

Za taj projekat opština je pre četiri godine dobila 18 miliona dinara iz kase Vlada Srbije i uplatila ih na račun izvođača, kazao je Stojanović danas na konferenciji za novinare.

bojnik

„Opštinska komisija utvrdila je da radovi nisu uzvedeni za iznos od 3,5 miliona dinara. Novac se negde izgubio, pa stanovnici tih sela još nemaju vodu. Situaciju o završenim radovima potpisali su tadašnji predsednik opštine Nebojša Nenadović i članovi nadzornog odbora. Tražimo od policije i nadležnog tužilaštva da ispitaju da li je novac zloupotrebljen, odnosno, zašto radovi nisu završeni“, istakao je predsednik bojničke opštine.

Opština Bojnik se vodom snabdeva iz izdašnog Brestovačkog jezera, a fabrika za preradu vode smeštena je u samoj varoši. Nedostatak novca je razlog što u ovom siromašnom kraju većina stanovnika ne pije zdravu i prečišćenu vodu.

(Kraj) mil