Prijem za 40 mladih animatora iz zemlje i inostranstva

U velikoj sali Skupštine grada Vranja priređen je prijem za oko 40 animatora iz Izraela, Ukrajine, Gruzije, Makedonije, Italije, Bugarske, Jagodine i Bosilegrada, učesnike 12. Internacionalne dečje radionice animiranog filma „Zlatni puž“, koja će u Vranju i trajati do 15. avgusta.

Predsednik Skupštine Dejan Tričković, mlade animatore je najpre upoznao sa istorijatom Vranja i naglasio uspešnost rada Škole animiranog filma, koja se ogleda u postojanju dugom tri decenije.

Želim da mnogo toga naučite za ovih nedelju dana u Vranju, da tri filma koja ćete zajedno raditi budu na visokom nivou. Verujem da ćemo biti dobri domaćini, kao i da će novouspostavljena prijateljstva i profesionalna saradnja trajati dugi niz godina“, rekao je Tričković.

Gradska većnica za kulturu Zorica Jović, izrazila je zadovoljstvo što Grad ima ustanovu kao što je ŠAF, na koju su svi ponosni.

Posle Borisava Stankovića, Vranje je postalo prepoznatljivo po ŠAF-u, koji je ujedno i naš brend“, istakla je Jovićeva i podsetila na mnogobrojne nagrade koje su mladi polaznici iz Vranja osvajali na zapaženim festivalima