Prijem za vicešampiona Evrope u karateu

PIROT – Posle dočeka na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u Beogradu, slavlje zbog srebrne medalje koju je pirotski karatista Uroš Mijalković osvojio na Evropskom prvenstvu u Bakuu nastavljeno je danas u Pirotu. Ispred zgrade opštine uz trubače dočekan je vicešampion Evrope. Uroš je izjavio da karate trenira iz ljubavi ali i  da nije očekivao ovakav rezultat. 

„ Opravdao sam očekivanja selektora i vaša očekivanja, ali niko nije očekivao da se vratim sa srebrom, uopšte sa medaljom. U finalu je bilo najteže jer imate osećaj da vas cela sala gleda, rekao je slavljenik Uroš.

Na prijemu u zgradi SO, predsednik opštine Pirot i načelnik Pirotskog upravnog okruga, odali su mu priznanje na ovom velikom uspehu u Azerbejdžanu.

„Kao i uvek dostojno je reprezentovao naš grad, reprezentaciju i sebe. To je njegov lični ali i uspeh Karate kluba ’’Proleter’’, trenera Nenada Djordjevića, porodice bez čije podrške sigurno ne bi došao do ovakvih visina. Grad je uvek tu da pruži podrku- rekao je predsednik opštine Vladan Vasić i uz čestitke Urošu uručio novčanu nagradu od 25.000 dinara.

Čestitke pirotskom uspešnom sportistu uputio je i načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamemenović, rekavši da Uroša zna od rodjenja i da mu je drago što je postigao veliki uspeh. Njegov trener Nenad Djordjević je ponosan na Uroša i kaže da se desetogodišnji naporan rad isplatio.

 

(kraj)