Prikupljeno preko 2.000 knjiga za formiranje bolničke biblioteke

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja, u akciji „Knjiga za zdravstveni centar“, prikupio je preko 2.000 knjiga za formiranje mini bolničkih Biblioteka na odeljenjima vranjskog Zdravstvenog centra.

Brojni pojedinci i preduzeća uzeli su učešće u ovoj akciji koja je trasjala godinu i po dana, sa ciljem da se pacijentima na takozvnim „ležećim“ odeljenjima bolnice olakša oporavak i lečenje, tako što će u svakom trenutku imati na raspolaganju mini biblioteke.

Iskreno nismo očekivali da će ljudi u ovako velikom broju odgovoriti na naš poziv i ustupiti svoje knjige. Paketi su stizali iz cele Srbije, skoro godinu dana. Poziv ostaje otvoren i svi koji žele mogu i dalje donirati knjige ovoj zdravstvenoj ustanovi, čime će se stalno uvećavati fond knjiga“, rekla je Jelena Stojković predsednica udruženja CMTDO, nakon što je ova vredna donacija uručena rukovodstvu Zdravstvenog centra.

Direktorka ove Zdravstvene ustanove Ljiljana Antić izrazila je veliko zadovoljstvo što je vranjski Zdravstveni centar prvi u Srbiji koji će pacijentima pružiti mogućnost da koriste biblioteke.

Opremili smo prvo biblioteku na Internom odeljenju. Knjige će biti razvrstane i na odeljenjima Ginekologije, Ortopedije, Neuropsihijatrije i Hirurgiji“, rekla je Antićeva.

I vranjska biblioteka je ustupila deo svojih knjiga za potrebe vranjske Bolnice.

Na sastanku Zdravstvenog centra pokrenuta je ideja da se pozovu svi vranjski umetnici i stvaraoci da ustupe po jednu ili više umetničkih slika za potrebe novog Hirurškog bloka.