Pripreme za doček Deda Mraza u Surdulici

 

SURDULICA – Sve surduličke mališane predškolskog uzrasta lokalna vlast obradovaće za Novu godinu paketićima a za starije sugrađane obezbeđen je doček na glavnom trgu uz trubače I folklor. Za novogodišnje I Božićne radosti iz opštinskog buđžeta obezbedjeno je tri miliona dinara.

Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacija kazala je za Jugmediu da će ukupno 435 mališana iz predškolske ustanove dobiti paketiće.

–   Nismo zaboravili ni decu iz socijalno ugroženih porodica koja ne pohađaju vrtić jer će I njih posetiti Deda Mraz. Čekamo spiskove iz Centra za socijalni rad, kazala je Biljana I najavila da će za Surduličane obezbediti kuvano vino I rakiju za Badnje veče – Spremamo iznenađenje I za doček Srpske nove godine a ko će našim sugrađanima poželeti “Srpsku novu” za sada je tajna.

Dekoracija Surdulice prepuštena je lokalnim umetnicima  Suzani Aleksić, dizajner koja je bogato iskustvo u struci stekla u Holandiji I Danilo Bulatović, professor likovnog vaspitanja u osnovnoj školi “Vuk Karađžić”.