Privredna saradnja prioritet dva naroda

Na prijemu za privrednike koji je organizovan  u Vranju , u okviru pete po redu manifestacije ,,Dani Srpske u Srbiji“, istaknut je značaj produbljivanje saradnje između dve zemlje koji se pre svega ogleda u oblasti ekonomije.

U 20 časova u Domu vojske biće održan džez kabare, uz učešće poznatih umetnika iz Republike Srpske  

Vranje je prvi put jedan od gradova domaćina manifestacije, a tim povodom gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković organizovao je prijem  u hotelu “Simpo” na Pržaru, za delegaciju iz Republike Srspke, koju je predvodio ministar saobraćaja i veze Neđo Trninić.

,,Naš plan je da razvijemo sve segmente privrede, uz istovremeno unapređenje obrazovanja pre svega dualnog, da ulažemo u infrastrukturu, da stvorimo bolje uslove za nove investicije i širenje poslovanja„, naglasio je gradonačelnik Milenković, koji je u znak dobrodošlice ministru Neđi Trniniću predao ključeve grada.

U sklopu prijema održan je i sastanak sa vranhjskim privrednicima. Na skupu je govorio i Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

,,Ovogodišnja manifestacija okupila je preko 800 učesnika i njen osnovni cilj je jačanje privredne saradnje. Svaka ideja je dobrodošla i kroz jedan partnerski odnos možemo je realizovati. Drina je reka koja nas spaja, a ne razdvaja„, rekao je Cicović.

Ministar saobraćaja i veze u Republici Srpskoj Neđo Trninić, takođe, je ukazao na značaj saradnje i založio se da sledeće godine budu održani ,,Dani Vranja u Banjaluci“.

Na sastanku su govorili i predsednik Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović, predsednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, koji je predstavio potencijale i mogućnosti za saradnju.

Delegacija je obišla ,,Simpo“, ,,Alfa -Plam“ , a tokom popodneva posetiće Muzej kuću Borisava Stankovića i Svepravoslavni centar Otac Justin Popović.

Milan Zdravković