Profesor Stevan nije zaboravio rodni kraj

LEBANE – Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu dr Stevan Đorđević iz  Lebana poklonio je vredne knjige biblioteci „Branko Radičević“ .

U biblioteci „Branko Radičević“ istakli su da duguju veliku zahvalnost profesoru Đorđeviću. 

„Biblioteka je posebno zahvalana profesoru Đorđeviću na poklonu vrednih knjiga iz oblasti prava, koje će obogatiti i upotpuniti knjižni fond na zavičajnom odeljenju biblioteke“, rekla je direktorka biblioteke Jasmina Tošić. 

Prema rečima profesora nostalgija prema svom kraju ga je obavezala da zavičajnoj biblioteci pokloni ono što je „napravio“ tokom svoje bogate karijere. 

„Još davne 1945 godine uzeo sam prvu knjigu na čitanje iz ove biblioteke. Sećanje na taj dan, kada sam bio dečačić obavezuje me da sada kao doktor pravnih nauka poklonim nešto ovoj biblioteci što stvaram više od pedeset godina“ rekao je prof. dr Đorđević. 

Diplomatsko i konzularno pravo, Uvod u međunarodno pravo, Pravo međunarodnih ugovora i Pravo međunarodnih ugovora- prošireno izdanje, naslovi su knjiga koje je prof. Đorđević poklonio biblioteci, za koje kaže, da će se koristiti za doktorate. 

(Kraj)