Proglašeno pet lista za izbor članova Nacionalnog saveta Albanaca

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je pet izbornih lista za izbor članove Nacionalnog saveta Albanaca, za izbore koji će biti 4. novembra.

Po vremenu proglašenja, na prvom mestu na glasačkom listiću biće Alternativa za promene (AP) čiji je lider predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi, a na drugom mestu će biti Demokratska partija (DP), čiji je predsednik Nagip Arifi.

Pod rednim brojem tri na glasačkom listiću biće Partija za demokratsko delovanje (PDD) čiji je lider predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi, koji je na mestu lidera PDD pre dve nedelje zamenio osnivača i dugogodišnjeg predsednika te stranke Rizu Haljimija.

Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider predsednik Skupštine opštine Preševo Sami Salihu biće na četvrtom mestu na glasačkom listiću, a na petom Demokratska partija Albanaca (DPA), čiji je lider Ragmi Mustafa.

Po podacima Nacionalnog saveta Albanaca, na posebnom biračkom spisku za izbore za Nacionalni savet Albanaca je nešto više od 34.000 birača, dok, po podacima popisa iz 2011. godine koji su Albanci mahom bojkotovali, u Srbiji živi ukupno svega 5.800 Albanaca.