Program obeležavanja 7.septembra Dana oslobođenja Vranja

VRANJE – Grad Vranje prigodnim programom obeležiće 71.godišnjicu oslobođenja od fašizma.

U nedelju 6.septembra biće organizovan turnir u streljaštvu, a u prostorijama SUBNOR-a u 12 sati biće održana svečana sednica Gradskog odbora, zatim otvorena biblioteka ove organizacije i promovisan zid istorije.
Biće dodeljene zahvalnice SUBNOR-a zaslužnim ustanovama i pojedincima i prikazan dokumentarni film Čedomiri Minića pod nazivom ,,Heroine juga Srbije u NOB-u 1941-1945.“ U Domu vojske u 18 sati biće upriličena promocija monografije ,,Pola veka Sevdaha“, a u 19 sati održana svečana akademija povodom pet decenija postojanja i rada ovog kulturno-umetničkog društva.

Na dan oslobodjenja Vranja u Drugom svetskom ratu, u ponedeljak 7.septembra, u 10 sati i 30 minuta rukovodstvo grada organizovaće prijem za borce, a u 11 sati biće održana svečana sednica Skuštine grada i dodeljena ,,Sedmoseptembarska priznanja“.

U podne u na Spomenik oslobodiocima ispred Učiteljskog fakulteta biće položeni venci i cveće. U 13 sati biće organizovana ceremonija uručenja ključeva montažnih kuća interno raseljenim i izbeglim licima iz kolektivnog centra ,,Rasadnici“ u Vranjskoj Banji. Sat kasnije u velikoj sali Skupštine grada biće održan prijem za radnike Radio televizije Vranje povodom 35 godina Radio Vranja i 20 godina rada Televizije Vranje.

(kRAJ)