Prohodan put do bugarske granice

PIROT.- Magistralni put od Pirota do bugarske granice je prohodan, kao regionalni putevi u ovom kraju ali se teško stiže do planinskih sela u pirotskoj opštini. Prema informacijama iz pirotske Elektrodistribucije, snabdevanje strujom na području pirotske opštine je uredno.

Šef Zimske službe u JP ’’Komunalac’’ u Pirotu Slavoljub Arandjelović kaže da od juče čiste puteve do odredjenih planinskih sela u pirotskoj opštini gde su pale nove količine snega.

– Sinoć smo čistili sneg u Gornjem Visoku prema selima Brlog, Jelovica i Dojkinci ali do Dojkinaca zbog velikih nameta nismo stigli i ekipe nastavljaju rad i danas, rekao je Arandjelović, dodajući da su ekipe krenule ka Belim Vodama i Rosomaču, Zavojskom jezeru, Toplom dolu i Pakleštici na Staroj planini i selu Šugrin.

Prema rečima meštanina iz sela Dojkinci na Staroj planini u tom delu opštine ima ponegde nameta snega i do 70 santimetra Dežurni u Preduzeću za puteve iz Niša u Pirotu Aca Rančev je rekao da je magistralni put od Pirota do bugarske granice prohodan ali da na kolovozu koji je mokar ima raskvašenog snega. Radnici i mehanizacija ovog Preduzeća čiste i regionalne putne pravce u ovom kraju- Pirot-Babušnica- Svodje, Pirot-Bela Palanka, Pirot-Zaječar i Pirot-Planinarski dom-Slavinja- Krivodol ka Dimitrovgrad.

(Kraj)