Promocija knjige „Kvadratura kruga“ Branka Stankovića

PIROT – U okviru 13. Salona knjige i grafike  sinoć je promovisana knjiga “Kvadratura kruga“ Branka Strankovića u kojoj su samo neke od priča iz njegovog kultnog serijala koji se više od deset godina emituje na RTS-u.

U knjizi čiji je izdavač “Beogradska knjga’’, su priče o dečaku Miliji Jeliću iz Mionice, o našem velikom pesniku Dušku Trifunovuću i njegovom izbegličkom životu u Novom Sadu, o Dušku Radoviću, o mati Makariji koja je srcem ustala na tenkove kada su ulazile medjunarodne snage na Kosmet i spasila manastir Devič, priča o poslednjoj Virdžini, o Petriji, o monahu Amvrosiji i vučici Alfi u manastiru Kovilj…

Stanković kaže da je birao priče koje imaju srce i one koje su u njemu izazvale najviše emocija.

„ Svim tim pričama je zajedničko da je on čovek, bez obzira da li je mali i veliki. Uglavnom su to priče o ljubavi i dobru kojih je sve manje. Ovakve priče ne mogu da se rade bez srca, emocije i energije. Sve najbolje priče su radjene u direktnom kontaktu sa ljudima na terenu, kazao je autor emisije podsećajućii da je zaštitni slogan emisije i knjige : ’’ Svi smo mi ljudi, treba biti čovek’’.

 

 

(kraj)