Promocija knjige Sunčice Denić u Leskovcu

LESKOVAC/VRANJE – U Leskovačkom kulturnom centru u četvrtak 25. juna sa početkom u 20 časova bićeodržana promocija romana “Svet izvan”Sunčice Denić iz Vranja.

O romanu koji je izdao „Albatros plus“ prošle godine i koji se našao u najužem izboru za Ninovu nagradu, govoriće prof. dr Goran Maksimović, dekan Filozofskog fakultueta u Nišu,Dragan Radović, urednik u LKC i autorka knjige prof. dr Sunčica Denić.

Sunčica Denić je srpska književnica, doktor nauke o književnosti i  profesor na Učitelјskom fakultetu u Vranju. Piše poeziju, prozu, književnu kritiku i eseje. Član je Srpskog književnog društva.

Osnovna tema romana  koji će biti predstavljen leskovačkim ljuvbiteljima pisane reči je Kosovo, ali ne sa dnevno političkim aktuelnostima, već Kosovo kao nasleđe, kao poetsko mitski prostor.

U ovom romanu likovi sami govore o sebi, o onome što je ostalo na Kosovu. Junaci romana se ne bune, trude se da se ne poistovećuju i znaju da se vezuju za neku vrstu različitosti, samim tim što su opstali tamo.

(Kraj)iva

Foto:RTV