Početkom ove nedelje i vranjski ugostitelji su, posle duže pauze koju su napravili zbog uvedenih mera Vlade Srbije u cilju sprečavanja širenja pandemije korona virusa, otvorili vrata svojih objekata za standardne goste.
Svi oni su u skladu sa novim merama Vlade organizovali rad u novim uslovima kako bi i u doba korone zaštitili svoje, ali i zdravlje svojih gostiju. To je učinio i Danijel Kostić, vlasnik restorana “Morava”, koji u gradu slovi za jedan od najposećenijih.
Njegovi zaposleni su i juče, na Đurđevdan, svoj radni dan u restoranu započeli kompletnom dezinfekcijom svih površina u objektu, ispred ulaza stajalo je obaveštenje da gosti na sebi moraju da imaju zaštitnu opremu, a bila je spremna i pumpica za dezinfekciju ruku.
Stolovi u ovom restoranu bili su raspoređeni tako da između gostiju bude propisana socijalna distanca.
“Raspored stolova napravili smo tako da se na 12 kvadratnih metara uvek nađu po četiri gosta. Svakom gostu pre ulaska u restoran obavezno dezinfikujemo ruke i tek posle oni mogu da izaberu sto za koji žele da sednu”, kaže Kostić.
Ovih dana, vlasnici ugostiteljskih objekata u Vranju ne mogu da se pohvale gostima jer njih praktično da i nema u restoranima. Dođe tek po neki da popije kafu i nešto na brzinu prezalogaji. Tako je i u restoranu “Morava”.
Ovakvo ponašanje ljudi, vlasnik restorana, pravda strahom od korona virusa, ali se nada da će ih kada otopli biti više i da će mnogi ponovo poželeti da sednu u njihovu baštu i pored jela i pića uživaju u prijatnoj hladovini drveta koje nadrkriljuje njenu površinu.
I u ovom objektu otkazana su sva porodična slavlja zakazana pre nastanka pandemije. Iako su mnogi uplašeni nastalom situacijom zaboravili čak i da se jave da otkazuju zakazani termin, to im poslovodstvo restorana nije zamerilo jer su i oni na vreme shvatili da im pandemija ništa dobro neće doneti.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!