Protesna vožnja zbog uhapšenog taksiste

NIŠ  –  Nezadovoljni zbog hapšenja Dejana Stojanovića, takstiste “Cool taksija” oko dve stotine njegovih kolega protesnom vožnjom centralnim gradskim ulicama  izrazili su mu podršku. Stojanović je uhapšen 4. decembera u mestu Klokot na Kosovu i Metohiji a taksisti najavljuju da će ukoliko ne bude oslobođen do petka krenuti u još većem broju do administrativne linije izmđu Srbije I Kosova I Metohije.

Protest taksista krenuo je od “Zone 2” a završio se ispred Gradske kuće gde su bezuspešno zahtevali da ih primi gradonačelnik Miloš Simonović. Taksisti očekuju da lokalna vlast obezbedi 10 hiljada evra za puštanje na slobodu uz kauciju jer veruju u nevinost svog kolege.

„Dejan je dobio poziv iz dispečarskog centra tako da je evidentno da nije umešan u bilo koje kriminalne radnje. Moramo da učinimo sve za svog kolegu za koga znamo da je pošten i nije povezan sa kriminogenim sredinama, kazao je Nebojša ranđelović, organizator protetsne vožnje I dodao da imaju  obećanja da će ga do petka pustiti da se brani sa slobode-  Ukoliko se se to ne dogodi mnogo veći broj taksista iz Niša Leskovca i drugih mesta otići na granicu i tražiti njegovo hitno puštanje iz pritvora“ –kazao je Ranđelović.

 

Ranije su mediji preneli vest da je trojicu Nišlija uhapsila kosovska policija u Klokotu zbog pokušaja krađe novca. Kako je preneo Klokot radio, Kosovska policija uhapsila trojicu Srba iz Niša zbog pokušaja pljačke porodične kuće Siniše Marinkovića. Dvojica su odmah uhapšena, a treći (Dejan Stojanović) je bio u kolima pa je i on priveden.