Pustorečani vezali pet pobeda

Kako su završili jesenji deo, košarkaši Puste Reke iz Bojnika, tako su nastavili i u prva dva kola prolećnog dela takmičenja Druge regionalne lige „Istok“ – pobedama.

Ekipa koja u prošloj sezoni, zbog nedostatka sredstava, nije putovala na jednu utakmicu, u ovoj sezoni podigla je nivo igre i posle pet vezanih pobeda, ozbiljno konkuriše  za plasman u sam vrh tabele.

Početak drugog dela sezone doneo je pobedu protiv favorizovane Mladosti iz Zaječara koju su košarkaši iz Bojnika savladali rezultatom 80:93, da bi u 11. kolu, u Bojniku, savladan bio i Zicer iz Bora 89:82 (23 : 21; 20 : 22; 26:11; 20:28) pa je Pusta Reka sada jedina ekipa, uz prvoplasirani Fair Play iz Niša,  koja ima pet uzastopnih pobeda.

Iz kluba poručuju da je za poslednje dobre rezultate zaslužan kolektiv ali ističu veliki doprinos Slobodana Mitića-Žuće, legendarnog leskovačkog košarkaša,  koji iako već ozbiljno u petoj deceniji,  još uvek aktivno igra i daje veliku podršku iskustvom u reketu ali i savetima mlađim igračima. Posebno se ponose time što su svi igrači tu od postojanja kluba i za grb se lavovski bore napredujući iz utakmice u utakmicu.

Košarkaški klub Pusta Reka ima i mlađe kategorije koje se takođe takmiče i broji ukupno pedesetak članova.

Na tabeli Druge regionalne lige Istok, Pusta Reka trenutno zauzima šestu poziciju sa bodom  manje od četvrtoplasiranog Hisara iz Leskovca, kome i gostuje u nedelju od 18 časova u okviru 12. kola.