“Putevi Srbije”: Leskovačka direkcija zadužena za rušenje mostova

LESKOVAC – Državno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je danas da je leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju bila zadužena za rušenje starih mostova na Južnoj Moravi, od kojih se nedavno jedan srušio u reku. U Direkciji negiraju te navode.

„Obaveze Opštine Leskovac bile su i izgradnja prilaznih rampi mostovima i rušenje starih mostova. Prema informacijama koje JP „Putevi Srbije“ poseduje, Direkcija za izgradnju grada Leskovca raspisala je javnu nabavku za izvođenje radova na rušenju starih mostova. Licitacija je poništena, a o razlozima poništavanja molimo Vas da se informišete u Direkciji za izgradnju grada Leskovca“; navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se još navodi da su u poslednjih 10 godina izgrađena 8 mostova preko Južne Morave, od čega 7 na lokalnim putevima i jedan na regionalnom R-124 Leskovac-Manojlovce.

„Finansiranje radova na izgradnji je bilo zajedničko i to: 85% od strane JP „Putevi Srbije“ (tadašnja Republička direkcija za puteve) i 15% od strane Opštine Leskovac“, dodaje se.

U leskovačkoj Direkciji za urbanizam i izgradnju rečeno je agenciji „juGmedia“ da navodi „Puteva Srbije“ nisu tačni.

„Obaveza uklanjanja starih mostova bila je obaveza tog državnog preduzeća, a ne naša, a nepoznato mi je da je odavde bila raspisana bilo kakva javna nabavka za taj posao“, kazao je jedan od zvaničnika Direkcije.

Saopštenje „Puteva Srbije“ usledilo je posle informacija o padu u ruku olupine starog mosta kod sela Jelašnica i tvrdnjama Direkcije da je za uklanjanje tog i još 7 starih mostova bila obaveza ovog državnog preduzeća.

(Kraj)