Radnik mačetom napao posetioce u sauni

PROKUPLJE – Dejan Milenković (42), Milan Cvetković (29), Vladica Milutinović (39) i Ivan Veljkovič (35) iz Prokuplja doživeli su pravi užas preksinoć na bazenu Opšte bolnice u Prokuplju, kada ih je napao radnik mačetom dugom pola metra.

Radnik na bazenu Ivan S, koji im je naplatio karte za bazen, nekoliko minuta kasnije mačetom dugom pola metra ih je napao, a spasli su se zahvaljujući sreći, ali i intervenciji prokupačke policije koja je savladala napadača.

Najgore je prošao Dejan Milenković, koji je dobio više udaraca mačetom po leđima i nogama.

– Nešto posle 22 sata došao sam na bazen, kada obično nema gužve. Našao sam se sa prijateljima i ušli smo u saunu. Ništa nije nagoveštavalo da će se desiti ovako nešto – navodi Milenković.

Međutim, ubrzo su se u sauni čule psovke i vika radnika.

– Otvorila su se vrata saune, a momak koji nam je prethodno naplatio karte počeo je da viče i preti: „Neće mene niko da z…, sve ću da vas pobijem, sve ću da vas zakoljem”.

– Zatvorio je vrata, a posle nekoliko sekundi ponovo ih otvorio držeći u ruci mačetu dugu oko pola metra. Pokušali smo da ga smirimo, ali bez uspeha – tvdi Milenković.

Četvorica prijatelja uspeli su da nekako izađu iz saune i krenu ka bazenu, ali je za njima pošao napadač.

– Nastala je prava jurnjava oko bazena. Nismo znali šta da radimo. Ovakve scene smo gledali samo u horor filmovima. Milan je uspeo nekako da pozove policiju, a ja sam i dalje bežao od napadača, koji je u jednom trenutku ušao u kancelariju. Milutinović je uspeo da zatvori vrata i drži bravu. Međutim, napadač je mačetom razbio staklo i još žešće nasrnuo na nas. Mene je zakačio na nekoliko mesta, ali sam hvala bogu nekako preživeo – seća se Milenković i napominje da je sve trajalo 10 do 15 minuta, ali da će on to pamtiti ceo život.

Interventna jedinica policije je savladala i razoruža napadača. Milan Cvetković, koji je uspeo da pozove policiju, kaže za “Blic” da je napadač bio pijan, a možda i drogiran. Napadnuti mladići su najavili tužbu protiv bolnice.

Izvor: Blic