Rekonstrukcija Lungine ulice za početak Komunalnog programa

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prisustvovao je danas početku izvođenja radova na rekonstrukciji Ulice Jovana Jankovića Lunge čime je zvanično otpočeta realizacija Komunalnog programa za ovu godinu.

Ovo je, prema rečima gradonačelnika, veoma bitna ulica jer će njome biti povezan Hirurški blok.

“Rekonstrukcijom je obuhvaćena i vodovodna i atmosferska kanalizaciona mreža na koju će biti priključen ovaj novi zdravstveni objekat. Vrednost radova iznosi 7,2 miliona dinara bez PDV-a, dužina ulice iznosi 341 metar, a rok za završetak radova je 60 dana”, rekao je Milenković.

Realizacijom Komunalnog programa za 2018. godinu, kako kaže, predviđeno je uređenje 15 saobraćajnica u gradu, u skladu sa budžetskim sredstvima.

“Osim uređenja infrastrukture i ulica, vredno radimo da pomoću eksternih finasijera uradimo kapitalne projekte, a fokus je usmeren na rekonstrukciju škola, izgradnju državnih stanova kao i Regionalnog centra za vanredne situacije”, istakao je Milenković i podsetio da je Grad potpisao ugovore za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda i kolektora u vrednosti od 14,2 miliona evra.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava ispunjava sve svoje obaveze, unutrašnje uređenje Hirurškog bloka je skoro u potpunosti završeno, a očekuje se opremanje koje sa svojim sredstvima sprovodi Ministarstvo zdravlja.