Rekordan broj učesnika u sportskim dešavanjima

Povodom 31. januara Dana grada,  u subotu je održano  više sportskih takmičenja , koje je okupilo oko preko 150 učesnika iz Vranja i Makedonije.

Na turniru u šahu učestvovao je 90 takmičara, što je rekordan broj za Vranje.

U generalnom plasmanu najbolji je bio Bora Đorić iz Vranjske Banje, drugo mesto osvojio je Nebojša Ristić iz Vranja, a treće je pripalo Dejanu  Stefanoviću  iz Bujanovca.

U mladjim kategorijama, u ženskoj konkurenciji, prvo mesto pripalo je Sofiji Stojanović iz OŠ ,,Vuk Karadžić“, drugo Ljiljani Andjelković iz OŠ ,,Svetozar Marković“ i treće Doroteji Marinković iz OŠ ,,Radoje Domanović“.

Medju dečacima, najuspešniji je bio Petar Spasić iz OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“, drugo mesto pripalo je Aleksandru Mihajloviću iz OŠ ,,Svetozar Marković“, a treće Ognjenu Stojmenoviću iz OŠ ,,Radoje Domanović“. U kategoriji veterana, prvo mesto pripralo je Stanimiru Trajkoviću, drugo Čedomiru Stanimiroviću i treće Draganu Simonoviću.

Na održanom takmičenju u stonom tenisu najboolji u muškoj konkurenciji bio je Branislav Milenković iz Vranja, a u ženskoj Iva Dimitrijevska, juniorska reprezentativka Makedonije.

I ove godine održava se humanitarni turnir u malom fudbalu, a takmiče se ekipe Gradske uprave, Vojske, Policije, Alfe, Simpa, Zdravstvenog centra, medija i škola.

Plasman u polufinale ostvarili su Zdravstveni centar, Policijska uprava, 4. brigada Kopnene vojske i Alfa-Plam.

Prikupljena sredstva biće uplaćena na namenski račun za lečenje dece i mladih obolelih od malignih  drugih teških bolesti.

Milan Zdravković