U renoviranom „Čairu“ nema mesta za Nišlije

NIŠ – Karte za Evropsko prvenstvo u rukometu, teniski turnir Dejvis kup, kao i za aktuelni Kup Radivoja Koraća bile „van domašaja građana“, jer su odlazile beogradskim sportskim savezima, sponzorima, sportskim klubovima i lokalnoj samoupravi,  ovaj problem Nišlija u prvi plan danas je na svojoj konferenciji za novinare istakla politička organizacija „Pokret za Niš“.

„Pitamo se čime su javna preduzeća i gradska uprava zaslužni toliko da moraju da dobijaju mesta u hali Čair i da li su možda platili ulaznicu?“, stoji u zvaničnom saopštenju Pokreta za Niš u kome se naglašava da Nišlije koje vole sport ne mogu da ga prate, a da predsednici opština sa svojim porodicama to mogu.

Zbog nemogućnosti da kupe karte mnoge Nišlije nisu ni posetili nedavne i aktuelne  sportske događaje u renoviranoj hali „Čair“.

Pokret za Niš kritikuje i kreditno zaduživanje grada radi rekonstrukcije hale Čair, a njegovi zvaničnici obećavaju podršku budućem gradonačelniku samo pod uslovom da svim gradskim funkcionerima smanji platu na republički prosek.

(kraj)