Romi obeležili svoj dan u Vranju

Gradsko rukovodstvo  nastojaće da unapredi životne uslove Roma u Vranju, rečeno je na svečanosti povodom Svetskog dana Roma.

Ovaj dan tradicionalno se obeležava 8. aprila, a na skupu koji je održan u sali Policijske uprave u Vranju prisustvovali su  zamenik gradonačelnika Nenad Antić, većnik iz  Vranja Dejan Bajramović, većnik iz Vranjske Banje Zvezdan Ramić, kao i drugi predstavnici gradskog rukovodstva.

Osnovni cilj obeležavanja ovog praznika jeste promovisanje i unapređenje romske kulture i podizanje svesti o neophodnosti i potrebi da se pomogne ovoj kategoriji stanovništa. Gradsko rukovodstvo spremno je da poboljša ekonomski i socijalni položaj Roma i da im omogući  što efikasniju integraciju u svim segmentima društva„, rekao je Antić.

Prisutnima su se obratili i Zvedan Ramić i Dejan Bajramović koji su govorili o istoriji Roma i značaju ovog datuma za romsku populaciju širom sveta.

Organizatori ove manifestacije su Grad Vranje, Kancelarija za ostvarivanje i zaštitu kolektivnih i ličnih prava romske nacionalne manjine i Savez romskih nevladinih organizacija.

(Kraj)