Roštiljijada: Inspektorima zabranjeno da piju kafu

LESKOVAC – Sanitarnim ispektorima zabranjeno je da prilikom kontorle ispravnosti rada roštiljdžija na Roštiljijadi prihate ponuđenu vodi ili kafu, izjavila je danas Jasmina Stanojević, načelnica Republičke sanitarne inspekcije u Leskovcu.

Zamoljena od novinara da prokomentariše priče roštiljdžija da inspektorima pune kese pljeskavicama u zamenu za eventualnu kaznu, Stanojevićeva je kazala da je takva pojava – nemoguća.

„Četiri godine vodim službu i pre svake Roštiljijade imamo sastanak na kome se daju instrukcije da se na štandovima ne popije ni voda, iz razloga što se ranije desila neprijatna situacija sa skečom na televiziji. Nakon toga inspektori ne smeju ni kafu da popiju“, kazala je Stanojevićeva.

Načelnik Policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić ocenio je da bi u tom slučaju bilo reči o korupciji, te da je svaki građanin dužan da prijavi.

„Treba, pre svega, obavestiti Ministrarstvo unutrašnjih poslova, jer je to vid korupcije. Ako takvih pojava ima, zamolio bih sve, bez obzira da li se radi o novcu ili poklonma, mito je mito, svako je dužan da to prijavi. Ako već ima slobodu da kaže novinarima, može da prijavi i Policijskoj upravi. Posao će biti maksmalno odrađen“, poručio je Žugić.

(Kraj)mil

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!