Rukomet na pesku na Dan mladih

Turnir u rukometu na pesku simbolično će biti održan na Dan mladih 11. i 12. avgusta u Hali sportova, na otvorenim terenima u Leskovcu, u okviru projekta “Igram za pobedu”, koji ima za cilj podsticanje zdravih stilova života.

Nagradni fond turnira uvećan u odnosu na prošlu godinu i iznosi 90 hiljada dinara, od kojih će kod muških ekipa za osvojeno prvo mesto biti dodeljeno 30 hiljada dinara, za drugo 20 hiljada i za treće mesto 10 hiljada, a dok će kod ženskih ekipa kod kojih je manji odziv ekipa za osvojeno prvo mesto nagrada biti 15 hiljada, za drugo 10 hiljada i za treće mesto 5 hiljada dinara.

Prijavljivanje ekipa počinje od danas 25. jula i trajaće do 10. avgusta,  u Kancelariji za mlade ili slanjem prijavnog obrasca na mejl  www.kzm.gradleskovac.org, a maksimalno se mogu prijaviti osam igrača po ekipi.

Generalni sekretar gradskog Rukometnog saveza Miomir Petrović pozvao je sve one koji žele da se jave i prijave kako bi što kvalitetnije proveli ove letnje dane.

“Sam ovaj turnir treba da omogući da se u ovim letnjim danima što kvalitetnije ogranizuju mladi, da turnir da podsterka za veće bavljenje rukometom na pesku i za oglašavanje svim subjektima koji razmišljaju o razvoju rukometnog sporta da se prakitčno u svim segmetnitma on budi na teritoriji leskovca, uz našu punu podršku i podršku lokalne samouoprave”, istakao je Petrović.

Ispred zajednica sudija i kontrolora obratio se Miloš Radojičić koji je najavio da imaju u planu da ovaj turnir iz godine u godinu raste i pomera svoje granice.

Prve godine nismo očekivali toliki odziv, ove godine smo odvojili ženske i muške ekipe, kao i njihove nagrade. Planiramo da još više rastemo i da budemo na višem nivou, tako da se da sledeće godine ovaj turnir bude međunarodnog karaktera”, kazao je Radojičić.

Organizatori turnira i ove godine su  Rukometni savez Srbije u saradnji sa Kancelarijom za mlade i lokalnom samoupravom.