Rukometaš „Meteora“ Aleskandar Cenić pozvan u reprezentaciju

Još jedan rukometni biser iz Leskovca pozvan je u dres sa državnim grbom. Aleksandar Cenić će u periodu 06.-12. jula učestvovati na kampu Rukometnog saveza Srbije u Krupnju sa još petnaestoricom talentovanih rukometaša pionirskog uzrasta iz cele Srbije.

Posle Jovane Stojiljković, koja nastupa u ženskoj seniorskoj reprezentaciji i Luke Stojanovića člana mlade reprezentacije Srbije, Aleksandar Cenić je treći biser leskovačkog rukometa koji se brusi pod brižnim okom Mitrovića i Mikića.

Prvo okupljanje mlađih selekcija, na kome je vrešena selekcija igrača za generacije 2000/01, 2002/03 i 2004/05 održano je u Leskovcu.  Tom prilikom selektor Rukometnog saveza centralne Srbije odabrao je čak šesnaestoricu igrača iz RK „Meteor“ koji sa uspehom vode treneri Dragan Mitrović-Monja i Mikić Bratislav-Borac.

Na sledećem trenažnom okupljanju u Jagodini broj selektiranih dečaka sveden je na dvanaest a RK „Meteor“ dobio je, za uspešan rad, pohvale selektora i predsednika trenerske organizacije Vladimira Stojkovića.

Na završnom okupljanju održanom u Beoradu, gde je viđeno preko 200 mladih rukometaša iz cele Srbije, Aleksandar Cenić, rođen 2003. godine igrom i stasom pokazao je da na njega treba ozbiljnije računati pa je od strane glavnog koordinatora RSS odabran da učestvuje na kampu u organizaciji RSS u Krupnju.

Zoran Jovanović