Samo u Bojniku ste mogli da probate čorbu od devet vrsta riba

Bojničani su prošlog vikenda stavljeni na slatke muke, da procene kvalitet najbolje pripremljenog kotlića riblje čorbe na osnovu  kriterijuma kao što su ukus, boja, pikantnost i kvalitet ribe, koja po pravilu treba da bude rečna. 

Naime, Turistička organizacija opštine Bojnik,na platou ispred hale sportova u Bojniku,  po treći put je, uspešno, organizovala takmičenje u pripremanju riblje čorbe pod nazivom “Zlatni kotlić Bojnika 2018” na kojem je učestvovala 21 ekipa iz Bojnika, Leskovca, Medveđe, Kuršumlije, Prokuplja, Novog Sada…

Treće mesto na ovom takmičenju pripalo je ekipi ,,Boljitak”iz Kuršumlije koja je ponela nagradu i za najuređeniji štand, drugi su bili predstavnici Turističke organizacije Leskovac koji su proglašeni i za najveseliju ekipu, a prvo mesto zauzela je ekipa Tehničke škole ,,Boško Krstić” iz Bojnika koja je i najmlađa ekipa učesnik.

Prisustvo ekipa iz drugih mesta i gradova potvrdilo je interesovanje za pripremu ribljih specijaliteta, pa ova manifestacija predstavlja značajan turistički potenicijal za opštinu Bojnik”, ističe Danilo Krivokapić, direktor Turističke organizacije.

Posetioci  su kao i uvek imali priliku da degustiraju riblje specijalitete pa je grupa gostiju, turista iz Beograda koji su došli na manifestacijiu i probali riblje čorbe, izrazila  želju da uruče nagradu ekipi koja je, po njihovom mišljenju, najbolje  pripremila ovaj specijalitet. Nagrada je otišla u ruke ekipe ,,Partizanovci” koja je spremila čorbu sa devet vrsta ribe što nije imala ni jedna od ekipa učesnika.