UPIS NOVE GENERACIJE STUDENATA NA FAKULTETU PEDAGOŠKIH NAUKA U JAGODINI

Šansa sa buduće učitelje i vaspitače, studiranje u Jagodini i inostranstvu

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini raspisao je konkurs za prijem nove generacije studenata na tri studijska programa osnovnih akademskih studija: Učitelj i Vaspitač u predškolskim ustanovama u trajanju od četiri godine i Vaspitač u domovima u trajanju od tri godine.

Na osnovne studije prima se ukupno 210 studenata, od čega se 120 brucoša finansira iz budžeta, odnosno ne plaća svoje studiranje. Za ostale već godinama nije menjana visina školarine i iznosi 78.000 dinara uz mogućnost plaćanja na rate.

Ono što predstavljava važan podatak za sve zainteresovane za upis na Fakultet pedagoških nauka u Jagodini svakako je činjenica da je tokom 2017. i 2018. godine potreba za zapošljavanjem učitelja bila veća od broja nezaposlenih učitelja u Srbiji, tako da će učiteljski i vaspitački kadar postati deficitaran u koliko se ovaj trend nastavi. Mnogi naši diplomirani studenti pronašli su i posao u struci u inostranstvu u evropskim državama poput Nemačke, Austrije, Norveške, Finske, Švedske u kojima postoji pojačana potreba za zapošljavanjem ovih kadrova.

Novina su i novi izborni moduli iz oblasti informatike i engleskog jezika koji će omogućiti studentima da uz  učiteljsko zvanje steknu i kompetencije da predaju informatiku i engleski jezik u mlađim razredima osnovne škole, a praksa pokazuje da u nastavi postižu odlične rezultate.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini prepoznatljiv je po izuzetnoj međunarodnoj saradnji. U okviru internacionalnog programa Erazmus plus, budući studenti ima će prilike da, pored izuzetnih uslovana samom fakultetu, svoja znanja stiču i na elitnim srodnim ustanovama na Kipru, u Portugaliji, Nemačkoj i Mađarskoj sa kojima Fakultetima potpisane ugovore o razmeni studenata.

Kako bi kandidati na prijemni ispit došli opušteniji i spremniji, Fakultet i ove godine organizuje probni prijemni ispit 15.juna 2019. u 10 časova. U praksi se pokazalo da je probni prijemni ispit odličan način da kandidati odmere svoje znanje i usmere se na dodatni rad iz one oblasti u kojoj nisu dovoljno spremni.Ovaj ispit sadrži sve segmente provera sposobnosti i dva testa, što znači da budući student kasnije dolazi na prijemni ispit sa mnogo manje treme jer ne samo da je upoznat sa načinom polaganja, već ulazi u poznat prostor u kojem ga ispituju poznata lica.

Zato nas ne iznenađuje činjenica da kandidati koji su se oprobali na simulaciji prijemnog ispita popravilu postižu odlične rezultate na „pravom“ prijemnom, što im omogućav bolju poziciju na rang listi, a samim tim i veće šanse za budžetsko mesto – ističe koordinator za odnose sa javnošću, prof.dr Marko Đorđević.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini od svog osnivanja do danas izrastao je usnažnu akademsku zajednicu nastavnika – istraživača i studenata, a svojim trudom i zalaganjem očuvali smo tradiciju obrazovanja kvalitetnih učitelja i vaspitača, kao i bogatog kulturno-umetničkog, stvaralačkog i sportskogživota.

Više od dve decenije održavamo korak sa svim promenama u oblasti obrazovanja prateći savremene evropske tokove i tendencije. Savremene multimedijalne učionice, centar za učenje, moderno opremljene jezičke laboratorije i biblioteka doprinose odličnim rezultatima koje ostvarujemo u obrazovanju učitelja i vaspitača.

Na taj način naš fakultet stvara visokostručne, moderne, svestrane, kreativne, inventivne i komunikativne učitelje i vaspitače kojiće svojim radom da ti veliki doprinos obrazovanju budućih naraštaja.

 

UNIVERZITET U KRAGUJEVCU

FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA U JAGODINI

MilanaMijalkovića 14, 35000 Jagodina, RepublikaSrbija

Tel: (+381 35) 223 805; 222 262; 222 059

Fax: (+381 35) 223 805

E-mail: pefjagodina@pefja.kg.ac.rs

Web: http://www.pefja.kg.ac.rs/

Pratitenasnadruštvenimmrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/pefjagodina/

Instagram: https://www.instagram.com/fpn_jagodina/

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar