IMA SE, MOŽE SE U niškoj Mediani 700 administrativnih radnika i 300 komunalaca?

U niškom javno-komunalnom preduzeću „Mediana“ zaposleno je 1.070 radnika a od tog broja je čak 700 administrativnih radnika, dok se o higijeni grada brine tek oko 300 zaposlenih, istakao je na današnjoj sednici Skupštine grada odbornik opozicionog pokreta „Dosta je bilo“ Srdjan Nonić.

Prema njegovim rečima informaciju o broju zaposlenih u „Mediani“ saopštio je  direktor tog preduzeća Dragoslav Pavlović na nedavno održanoj sednici Korisničkog saveta.

Kada se uzme u obzir činjenica da o čistoći grada brine svega 300 ljudi, uz ko zna koliko staru mehanizaciju, onda je savršeno jasno zbog čega je grad prljav„, istakao je Nonić

Nonić je kazao da je 700 administrativnih radnika u „Mediani“ proizvod toga što je svaka vlast za proteklih 25 godina postojanja demokratije u Nišu upošljavala svoje ljude u tom preduzeću, te da je
po standardima Evropske unije 700 administrativnih radnika potrebno za grad koji ima sedam miliona stanovnika.

Koliko administrativnih radnika radi u „Mediani“, pitanje je na koje danas nije mogao da odgovori direktor tog preduzeća Dragoslav Pavlović.

On je rekao da nije tačno da ih je 700.

Prema njegovim rečima u odvozu smeća, sektoru zelenila i javnoj higijeni upošljen je 331 radnik.

Pored tih poslova „Mediana“ ima i deponiju, reciklažni centar, rasadnik cveća i prodavnice cveća, a sve su to poslovi koji nisu administrativni„, izjavio je Pavlović.

Na čišćenju grada, kazao je, radi premalo radnika i zbog toga će se „Mediana“ potruditi „svim silama“ da naredne godine njihov broj poveća.

Programom rada za 2018. godinu planiraćemo isti broj radnika u „Mediani“, ali menjaćemo strukturu. Cilj nam je da grad bude čist„, izjavio je Pavlović.
B.Ljubisavljević