Sedmoro karatista Bushida na svetskom prvenstvu

LESKOVAC – Takmičari karate kluba Bushido iz Leskovca, kao članovi Šotokan karate reprezentacije Srbije predvođeni trenerom Vladimirom Šiškinom, od danas učestvuju na Svetskom Kohai kupu i Svetskom Šotokan prvenstvu koje se održava u Subotici od 9 do 11 oktobra.

Na Svetskom prvenstvu i Kohai kupu učestvuje 38 reprezentacija sa 2000 takmičara.

Ovo je najveće i najprestižnije takmičenje na kojem učestvuju naši takmičari. Samo učešće je veliki uspeh, a očekujemo i neku medalju sa ovog takmičenja. I ranijih godina takmičari karate kluba Bushido postizali su vrhunske rezultate na velikim takmičenjima, ali nikada na ovoliko značajnom i velikom”, ističe trener Vladimir Šiškin.

U Bushido ekipi su: Stojković Mina, Kotlo Emilija, Tasić Nataša, Srećković Mihajlo, Ilić Petar, Janković Marko u katama pojedinačno i Stojković Andrijana i Stamenković Mihajlo u borbama pojedinačno.

Inače, ovaj  klub već u nedelju organizuje u Leskovcu  veliki internacionalni „Bushido Cup 2015“, koji će okupiti oko 500 takmičara iz Srbije, Bugarske, Makedonije i Crne Gore.

Takmičenju će prisustvovati predsednik Šotokan karate saveza Srbije Milorad Ćopić i Savezni selektor Šotokan karate reprezentacije Srbije Aco Ćirović, kao i treneri Šotokan karate saveza Srbije zvaničnici grada Leskovca.

“Ovo će biti prilika da karate klub Bushido iz Leskovca obeleži svoj veliki jubilej, 20. godina uspešnog rada pod istim imenom i sve to proslavi sa svojim prijateljima i sportskim saradnicima. Na takmičenju će učestvovati takmičari iz svih federacija, a svoje snage, odmeriće na 5 tatamija u velikoj sali sportsko rekreativnog centra Dubočica”, ističe Šiškin.

U uvodnom delu takmičenja predstaviće se klubovi drugih borilačkih veština, Nindžicu, Aikido i MMA.Ovu manifestaciju finansijski je podržao grad Leskovac.