Školarci iz Gradašnice pešače zbog srušenog mosta

LESKOVAC – Sedamdesetak osnovaca i srednjoškoloca iz leskovačkog sela Gradašnica svakodnevno pešače do škole u susedmom Orašcu zbog urušenog mosta preko reke, jedinog koji ovo selo spaja sa svetom.

Jedan od stubova kamenog mosta iz pedsetih godina, urušio se krajem prošle zime. Leskovčka Direkcija za urbanizam je tokom maja pokušala da izvrši sanaciju sa nekoliko kamiona peska i šodera, ali nabujala reka je u međuvremenu sve odnela, a most se jesenas dodatno urušio, pa je preostao samo uzani deo kolovoza, koji visi nad rekom.

„Od jesenas preko mosta ne može da prođe autobus, a samo najhrabriji se provlače automobilom. Selo je odsečeno, a deca idu pešice po ovom mrazu i sa zebnjom prelaze preko mosta“, jada se predsednik Mesne zajednice Zvonko Stojiljković, koji tvrdi da su seljani više puta tražili pomoć od grada.

Direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Slaviša Zlatanović veli da su njegovi ljudi bili na terenu i utvrdili da je za popravku mosta potrebno između milion i dva milona dinara.

„Ta investicija je ušla u finansijski plan, čekamo odluku Upravnog odbra i raspisvanje tendera, pa ćemo onda popraviti most“, ističe Zlatanović.

(Kraj)