Smanjenje poreza građanima u opštini Svrljig

SVRLJIG – Opštinsko veće kojim je presedavo predsednik opštine Milija Miletić donelo je odluku o smanjenju porez na imovinu za pravna i fizička lica u proseku od 60 odsto. Donošenje zaključaka o smanjenju stope za naplatu svih izvornih javnih prihoda opštine Svrljig ima za cilj da utiče na ravnomerniji i ekonomičniji razvoj lokalbe sredine, kazao je predlagač ove odluke Miletić.

–   Cilj je da se smanje troškovi građana, a  jednim delom da se izbegne predstojeći talas ekonomske krize, smanjenjem poreza i određenih taksi  fizičkim licima i privrednim subjektima koji posluju na teritoriji opštine Svrljig, kazao je Miletić I dodao da se planira se i samnjenje zakupa građevinskog zemljišta – Ovakvim predloženim merama  lokalna samouprava želi znatno da olakša poslovanje privrednim subjektima na teritoriji opštine Svrljig i pritom  stvori bolje uslove za uspešnije poslovanje kroz upošljavanje novih radnika.

Miletić je preporučio privrednicima da oforme udruženje privrednika na teritoriji opštine Svrljig  kako bi se efikasnije rešavali problem u ovom sektoru.
– Otvoreni smo  da se u Opštinskom veću priključi jedan predstavnik koji će zastupati interese  svih privrednika, naveo je Miletić.