Sneg i dalje zadaje probleme meštanima u Pčinjskom okrugu

VRANJE, BOSILEGRAD, SURDULICA, TRGOVIŠTE – Sneg koji u Pčinjskom okrugu i dalje  neprestano pada formirao je novi snežni pokrivač.  U Preduzeću za puteve u Vranju, rečeno nam je da mehanizavija ovog preduzeća neprestano radi kako bi svi regionalni putni pravci bili osposobljeni za saobraćaj. Načelnik regionalnog štaba za borbu protiv elementarnih nepogoda Drakča Stanojković , rekao je  da je situacija i dalje teška u celom okrugu.

„Prema informacijama koje neprestano dobijamo iz opština u okrugu najteže je u Vladičinom Hanu, Surdulici, Bosilegradu i Trgovištu ,što se Vranja tiče u delu Poljanice koja broja 22 sela i dalje ima velikih snežnih nanosa i mnogobrojna domaćinstva su i dalje odsečena od sveta.U opštini Bosilegrad prohodan je samo regionalni putni pravac , dok su planinska sela i mahale i dalje odsečena. Lokalna vlast uputila je poziv da se svi oni koji imaju prioritetne probleme jave , kako bi im se pružila pomoć. U lokalnoj samoupravi u  Surdulica rečeno nam je da se i dalje bore sa ogromnim snežnim nanosima .

U planinskim predelima snežni nanosi se kreću preko dva metara, najavljena je  pomoć iz Begrad puta, koji će poslati mehanizaciju u ovu opštinu kako bi pomogli u raščišćavanju snega. Što se tiče Trgovišta nove padavine , donele su nove nevolje. “ Nama je neophodna pomoć,   poslali smo  još jedan dopis premijeru Srbije gde apelujemo da nam pomognu ,jer ljude koje smo angažovali da rade raščišćavanju snega prete da će obustaviti radove , jer u budžetu nema para za plaćanje njihovih usluga – kaže Darko Tomić , predsednik ove opštine i dodaje  da će biti prinuđen da proglasi vanredno stanje u ovoj opštini.