Snima se FILM po knjizi Milice Nikolić

Po knjizi mlade leskovačke spisateljice Milice Nikolić sledeće godine će se snimati film i to upravo u gradu na veternici, a pored velikih domaćih filmskih imena na filmskom platnu će se pojaviti i glumci leskovačkog Narodnog pozorišta.

Iako je veliku buru u javnosti izazvala njena autobiografska knjiga „Koma“, pisana iz ugla usvojenog deteta, jedna od najpoznatijih domaćih produkcijskih kuća odlučila je da snimi film po njenoj prvoj knjizi „Bez granica“ koja je upravo doživela reizdanje.

O filmu za sada ne mogu mnogo a govorim. Radi se na podeli glumačke ekipe i zaista su u opticaju neka od najvećih imena srpskog glumišta“, kazala nam je ova mlada Leskovčanka.

Prvu knjigu, roman „Bez granica“ napisala je sa 19 godina, a iz štampe je izašla tek nakon 2 godine

Ja u suštini volim tabu teme, tako da je ovog puta ljubavna priča sa velikom razlikom u godinama. Danas je generalno to ok, ali još uvek smo kao društvo dosta „zaostali“. Ovaj roman ima dve pozadine: otvara oči roditeljima, da ljubav prema deci ne iskazuju poklonima, da droga nije najveća opasnost, da kao što je uvek bilo i biće, ako dete nema nešto kod kuće, potražiće to u drugoj“, pokušava da nam objasn suštinu knjige koja će biti uskoro ekrnizovana.

A do tada, sa mladim glumcem Filipom Radivojevićem podeliće napokon i scenu leskovačkog Narodnog pozorišta u predstavi „Preljubnici“ po tekstu Ljubiše Dinčića koja je već osvojila publiku širom Srbije.

Leskovačka premijera je zakazana za subotu, 2. decembar.

Dragan Marinković