SOFRA Nova modna linija Silvane Tošić GLAMUR I ETNO

Novinarka RTS-a iz Pirota Silvana Tošić na modnoj reviji koju je nazvala “Sofra“ sinoć je u prepunom holu Kluba vojske predstavila svoje najnovije kreacije odeće, torbi i šešira sa motivima pirotskog ćilima, koje su i ovoga puta oduševile posetioce.

Manekeni su bili uspešni učenici pirotskih srednjih škola. Tošićeva se kreiranjem odeće bavi tri godine. Revija je ispraćena odličnim reakcijama publike a nastupio je i Instrumental trio, bend iz Pirota.

Novinarka mi mofna kreatorka bila je veoma zadovoljna zbog rekcijama Piroćanaca.

Na prvoj reviji pre tri godine manekenke su bile moje koleginice novinarke lokalnih medija a na drugoj uspešni Piroćanci koji prezentuju Pirot u mnogim oblastima, uspešni muzičari, sportistaži, ugostitelji…Ove godine sam odlučila da to budu uspešni mladi ljudi srednjoškolci koji su na brojnim takmičenjima prezentovali naš grad i oni su naš ponos”, kaže Tošićeva.

Autorka modne revije posebno je ponosna na kolekciju torbi – “Pirotska torba”

Na reviji su posetioci mogli da vide kreacije, objašava, od etno stila ka glamuru. Reč je o kolekciji pirotskih torbi, haljina, tunika, košulja, šešira, džinsa na pirotski način. Inače, sofra znači okupljanje, okupljanje oko stola, okupljanje porodice, nacije, grada, okupljanje oko jedne ideje.

I ona, kao mnogi Piroćanci, trudi se da se šare sa pirotskih ćilima sačuva od zaborava.

Primena pirotskih šara na odeći, torbama, šeširima i drugim upotrebnim predmetima su upravo način da to pokušam da sačuvamo. Ovo je rezime mog trogodišnjeg rada i mislim da sam dosta napredovala. U svojim kreacijama sam se ovoga pouta igrala i kontinentima i šarama i materijalima. Otkrila sam da je džins fenomenalan materijal za čuvene šare pirotskog ćilima”, zaključuje Silvana Tošić.