Počela peta „Vlasinska regata“

Spektakl zaljubljenika kanua i kajaka

SURDULICA – Mladi zaljubljenici kajaka i kanua iz Bugarske, Makedonije i Srbije, uz jednog radoznalog Amerikanca, napravili ambijent za pamćenje na jedinij jezerskoj regati na Vlasinskom jezeru.

 

vlasinska regata_pobednici_1

Pored zamka Hadži Zamfira juče je završen revijalno-takmičarski deo pete po redu sportsko-turističke manifestacuije, „Vlasinska regata“.

Učesnici regate su najpre revijalno odplovili do postavljenog cilja, a potom su se takmičili u nadvlačenju posada na vodi i individualnom takmičenju na dasci.

 

vlasinska regata_2

Ovo je bila prva regata bez njenog tvorca i ideologa, novinara Jovana Memedovića, ali je njegovo odsustvo umešnom organizacijom nadoknadio i Boris Purjakov, zaljubljenik Vlasine i Vlasinskog jezera, inače predsednik Nautičkog kluba „Liman“ iz Zemuna.

vlasinska regata_posmtaraci

Ovu reviju, na blagom vlasinskom povetarcu, otvorila je Aleksandra Popović, predsednica SO Surdulica, koja se potom u čamcu sa jednom posadom odplovila ovogodišnju maršrutu.

regata na valsini_13

Organizator „Vlasinske regate“, Turistička organizacija Surdulice, njena direktorka Biljana Nikolić sa ekipom saradnika, još jedanput su pokazali, šta opštini znači Vlasina sa njenim lepotama.

vlasinska regata_1

Turističko sportska i rekreativna manifestacija „Vlasinska regata“ nastavlja se sutra zabavnim programima na vodi.

 

vlasinska regata_pobednici

„Vlasinska regata“ je prva jezerska regata u Srbiji, a njen cilj je da promoviše upotrebu eko plovila na našem najvećem veštačkom jezeru.

regata na valsini_13

(Kraj)