Špekulacije oko prodaje karata za Dejvis kup

NIŠ – Povodom pisanja pojedinih medija i informacija da se karte za teniski meč Dejvis kupa u Nišu ne mogu kupiti na najavljenim prodajnim mestima  gradonačelnik Niša Miloš Simonović zatražio je hitan sastanak Teniskog saveza Srbije i objašnjenje za novonastalu situaciju oko prodaje karata, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.
“Zatražio sam hitno održavanje sastanka u Teniskom savezu Srbije i detaljno objašnjenje povodom informacije da na najavljenim prodajnim mestima nema karata za Dejvis kup. Tražim od nadležnih da hitno obezbede prodaju karata i da , posle održanog sastanka o tome obaveste javnost“, izjavio je gradonačelnik  Simonović uz podsećanje da je distribucija i prodaja karata isključivo obaveza Teniskog saveza Srbije.
Gradonačelnik Simonović zahteva od potpredsednika Teniskog saveza Srbije Miodraga Tomića da se javno izvini niškoj javnosti zbog iznošenja neistina o tome ko je zadužen za prodaju karata i nanošenja štete ugledu Grada Niša , koji se već dokazao kao vrhunski organizator velikih sportskih takmičenja.
“Potpredsednik Teniskog saveza Srbije Miodrag Tomć i ranije je učinio sve da Dejvis kup ne bude odigran u Nišu iznoseći u javnost spekulacije o nedostatku uslova za održavanje ovog teniskog meča“, podseća gradonačelnik Simonović.
Gradonačelnik Niša i ranije je upozoravao da su tvrdnje pojedinaca iz sveta sporta, poput potpredsednika TSS Tomića, o tome da teniski mečevi neće biti odigrani u Nišu, preuranjene i neosnovane i da bi trebalo sačekati i zvaničnu odluku.

(kraj)