Sportisi ponos Vlasotinca

Rukometašice, bokseri, atletičari i šahisti iz Vlasotinca postigli su prošle nedelje izuzetne rezultate na takmičenjima, pa ih tim povodom ugostio prvi čovek ove opštine Zoran Todorović, koji je kazao da su oni ponos varoši na Vlasini, te da će lokalna samouprava raditi na poboljšanju uslova za treniranje.

Rukometašice su prešle u viši rang takmičenja, Bokserski klub Arena drugi je u Srbiji u konkurenciji 47 klubova, mala šahistkinja Anđela Dinić je sa 57 takmičenja donela 53 pehara, a atletičar Bogdan Zdravković pobedio je u svim takmičenjima u svojoj kategoriji.

Osim u sportu, mladi vlasotinački sportisti su bili uspešni i u školi, pa je tako bokser Ognjen Mitić osvojio treće mesto na republičkom takmičenju iz fizike.

Vi ste na taj način doprineli ličnoj afirmaciji, ali ste i reprezentovali i mesto iz koga dolazite i na tome vam, u ime lokalne samouprave, zahvaljujem. Pokazali ste još jednom da ovde rastu talenti i da kroz sistematski rad ti talenti daju najbolje rezultate. Ako je lokalna samouprava doprinela tome u jednom delu onda je zadovoljstvo, svakako, obostrano”, rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

On je obećao da će u toku ove godine biti završen projekat grejanja i klimatizacije u sportskoj hali i da se radi na pribavljanju brojnih dozvola i saglasnosti u vezi sa tim, kako bi u narednoj godini bila obezbeđena sredstva za završetak instalacija u sportskoj hali. Todorović je naglasio da se radi na usaglašavanju pravilnika o nagrađivanju sportista, kako bi taj proces postao jasan i transparentan.

Predsednik Sportskog saveza Milan Jović naglasio je da raduje činjenica da se sve veći broj mladih uključuje u sport.

S obzirom na to da živimo u eri modernih komunikacija, vreme koje deca provedu na terenu umesto za kompjuterom ili sa telefonom je neprocenjivo”, zaključio je Jović.

Predsednik ženskog rukometnog kluba Milan Vidosavljević poklonio je rukometnu loptu predsedniku opštine uz konstataciju da sportski pozdrav rukometašica na početku svake utakmice glasi: „Za koga – za Vlasotince“.

(Kraj)