SPS : Da se vratimo gde nam je mesto

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Vranju, obeležio je sinoć u sali Omladinskog saveza , 27 godina od osnivanja partije, pred funkcionerima, članovima i simpatizerima partije.

Na početku je intonirana državna himna, za kojom je usledio minut ćutanja za sve, kako je rečeno, preminule drugove, a nakon toga sa razglasa se čula i „Internacionala“

Kao gosti na ovom skupu pojavili su se potpredsednik partije Branko Ružić, kao i potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora, Đorđe Čabarkapa, a za razliku od prethodne godine, među prisutnima se nisu našli predstavnici ostalih političkih opcija u gradu.

Predsednik Gradskog odbora i član Predsedništva SPS, Zoran Antić konstatovao je tom prilikom kako je druga godina zaredom da na obeležavanju ovog datuma pada kiša što se poklapa sa gubitkom vlasti na lokalu i da je potrebno da saocijalisti uđu u vlast kako bi Sunce obasjalo grad. On je naveo da će se to, „ako Bog da“, desiti za mesec dana.

Nismo se obrukali i nećemo se obrukati onda kada se budemo vratili. Pružili smo ruku pomirenja pružili smo ruku podrške i saradnje i očekujemo da ta ruka takođe bude prihvaćena na način na koji je potrebno i neophodno“, naglasio je Antić .

On je da nema stabilne Srbije i stabilnog Vranja, niti uspeha u Pčinjskom okrugu bez SPS i izrazio nadu da će do 16. oktobra kada GrO slavi svoj rođendan mnogo toga biti urađeno i promenjeno.

Siniša Mitić, predsednik Okružnog odbora SPS, rekao je da socijalisti u proteklih godinu dana nisu izgubili vlast već su zastali na tom putu i taj period nazvao otreženjenjem

Dobro je da su građani našeg grada prepoznali i videli kako je sa nama, a kako bez nas“, izjavio je Mitić.

Branko Ružić rekao je da politika SPS uvek zastupala interes običnog čoveka i da su od 2003. godine socijalisti vodili politiku, i nisu dozvolili da ona vodi njih.

Pokazali smo da umemo da povedemo računa ponekad i na uštrb interesa svoje stranke zarad državotvornosti što smo pokazali na poslednjim izborima za predsednika države“, rekao je Ružić

Kako je rekao tom prilikom, ulazak u lokalnu vlast biće kvalitativni pomak, jer će socijalisti svojim kapacitetima pomoći da se dovrše infrastrukturni i ostali projekti i kao garanciju naveo kadrovska rešenja ali i stratešku saradnju Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

On je dodao da je aktuelna vlast, posmatrajući opoziciju, predodređena da sve reforme i teške korake dovede do kraja.

Još dugo vremena neće doći do promene vlasti, zato je ta strateška saradnja SPS i SNS važna za naše građane“, uveren je Ružić.

Inače, centralna proslava obeležavanja osnivanja SPS biće održana danas u Aleksincu.

Milan Zdravković