SRC Dubočica spremna za kupače sredinom ove nedelje

U Ustanovi za sport i fizičku kulturu SRC Dubočica privodi se kraju redovna godišnja akcija čišćenja bazena, a nadležni izražavaju nadu da će bazen biti spreman za kupače sredinom ove nedelje.

Ustanova za sport i fizičku kulturu “SRC Dubočica” želi da na najbolji mogući način dočeka letnju sezonu kupanja i sve kupače koji će koristiti usluge našeg centra. U sklopu akcije, bazeni se u potpunosti prazne, čiste se školjke bazena, pomoćne prostorije, svi filteri i kompenzacioni bazeni. Pre čišćenja bazena, preko Zavoda za javno zdravlje urađena je deratizacija kompletnog objekta, bazenskog dela, male i velike sale”, kaže rukovodilac sektora za sport ove ustanove Aleksandar Đorđević.

Posao se privodu kraju, ali potrebno je dodatnih 48 sati da se bazeni napune, hiperhloriše se voda, ali I vreme za njeno zagrevanje, pa Đorđević smatra da je realno da bazeni budu spremni u četvrtak, 19. aprila.

U sklopu centra postoji laboratorija gde se na dnevnom nivou kontroliše ispravnost vode, a pored toga, Zavod za javno zdravlje jednom ili dva puta nedeljno, u zavisnosti od broja kupača, takođe uzima uzorke na analizu. Do sada se nikada nije desilo da bazeni budu zatvoreni zbog neispravnosti vode”, naglašava Đorđević.

Posle ove akcije kreće se, dodaje, u sređivanje plaže i svih propratnih sadržaja koji se na njoj nalaze. Letnja sezona kreće sredinom juna, a 1. jula počinje noćno kupanje.

Cene karata su među najjeftinijim u zemlji i koštaju 85 dinara za odrasle i 40 dinara za decu. Škole mogu u određenim terminima organizovano dovoditi decu na bazen besplatno”, naglašava Aleksandar Đorđević.