Srednjoškolci jugoistočne Srbije pred poslovnim izazovom

Preko 100 učenika iz 23 srednje škole iz jugoistočne Srbije, Aleksandrovca, Aleksinca, Blaca, Bojnika, Knjaževca, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vranja i Zaječara, učestvovaće sutra  na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – Poslovni izazov, u hotelu Pašina česma kraj Leskovca.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje

Njima će biti postavljen „izazov”, odnosno zadatak, koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis volontera, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici“, objašnjavaju organizatori.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu (februar 2018. godine u Beogradu), a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (april 2018. godine u Sarajevu), zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Ministarstvo omladine i sporta, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i UniCredit banka.

Dragan Marinković