Budući kuvari, učenici Ekonomske škole u Pirotu sa smera kulinarski tehničar ove škole kuvali su danas za najmlađe iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“, čime je obeležen Dan zdrave i pravilne ishrane.
“U našoj školskoj radionici napravili smo jela od voća i povrća koja smo servirali mališanima i govorili im koliko je važno da jedu voće i povrće. Od malena volim da kuvam i izabrala sam smer koji volim i koji ima budućnost”, kaže učenica trećeg razreda smera buduća kuvarica Sabrina Ilić.
Profesorka kuvarstva sa praktičnom nastavom u Ekonomskoj školi Zorana Kostov ističe da je za decu važno da shvate koliko su voće i povrće zdravi.
“Želimo da im ukažemo da je to bitno za rast i razvoj. Roditelji treba da ih edukuju i da oni od malčih nogu shvate koliko je to bitno za njih”, kaže Kostov.
Profesorka biologije Ljiljana Tanasković je na zajedničkom predavanju učenika i dece iz vrtića govorila o pravilnoj ishrani.
“Deca uglavnom znaju šta je zdrava ishrana. Želimo još jednom da im ukažemo na značaj pravilne ishrane u poplavi brze hrane i da probaju da sami naprave neko jelo”, rekla je profesorka.
Vaspitačica iz PU “Čika Jova Zmaj“ Marija Stanković naglašava da ova predškolska ustanova ima dobru saradnju sa osnovnim i srednjim školama.
“Sa direktorom Ekonomske škole smo se dogovorili da zajedno organizujemo Dan pravilne ishrane i kuvanja i mislim da se to dobra prilika da još jednom ukažemo na pravilnu ishranu”, zaključuje Stankovićeva.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!