Sreten Živković iz Vlasotinca dobitnik nagrade Kraljevske fondacije

Ovaj mladi Vlasotinčanin, koji je pre četrdesetak dana poneo laskavu tituli đaka generacije gimnazije „Stevan Jakovljević“, jedan je od 25 maturanata iz Srbije koji je od Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu dobio besplatno školovanje na ITAcademy u Beogradu.

Pored Živkovića, sa jugoistoka Srbije je ovu nagradu dobila još Bojana Dončev iz Gimnazije Bosilegrad

Vest o dodeli finansijske podrške za školovanje IT stručnjaka objavljena je 29. juna na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, pa su svi đaci generacije, zainteresovani za jednogodišnje školovanje slali prijave i motivaciona  pisma do 15. jula.

I ove godine vladalo je veliko interesovanje za it obuke i nije bilo nimalo lako odabrati 25 najinspirativnijih pisama“, navodi se u saopštenju ITAcademy i Kraljevske fondacije.

Svečana dodela besplatnih školovanja biće obavljena 5, septembra na Belom dvoru.

Inače, ITAcademy, koju će budući polaznici pohađati online, pomoću najsavremenije platform za učenje na daljinu, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odeljenja Cambridge univerziteta i, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja.

Odmah po svečanoj dodeli učenici će sami izabrati odsek i program koje žele da završe.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta koji sufinansira opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva