Stambeno-poslovni kompleks umesto kasarne

Niš – Predstavnici grada Niša i američke kompanije „Clean Earth Capital“ potpisali su danas u Gradskoj kući ugovor o kupoprodaji 15 hektara zemljišta nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“. Ova kompanija će investirati 60 miliona evra u izgradnji stambenog kompleksa, hotela, tržnog centra, bioskopa a planira se i otvaranje američkog univerziteta. Potpisivanju ugovora između gradonačelnika Niša Miloša Simonovića i vlasnika investitorske kompanije Filipa Beja prisustvovala je ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.

 „Ova investicija je odličan primer rastuće ekonomske i komercijalne saradnje između Srbije i SAD“, rekla je ambasadorka Vorlik posle potpisivanja ugovora i dodala da će njen tim pomoći razvoju ovog projekta i dovođenju novih američkih investitora u Niš.

Prema rečima potpisnika, grad bi od prodaje zemljišta trebalo da zaradi 20 miliona evra jer je investitor u obavezi da, za potrebe Vojske Srbije u skladu sa ugovorom o razmeni imovine, gradu prenese 21000 kvadratnih metara stambenog prostora. 

Simonović je rekao da će ovaj projekat doprineti razvoju grada otvaranjem novih poslova za niške građevinske kompanije i da će novi sadržaj na prostoru napuštene kasarne stvoriti bolje uslove za život stanovnika naselja Bubanj i gradske opštine Palilula.

Prvi građevinski radovi bi, prema očekivanjima Filipa Beja, trebalo da počnu za 6 do 8 meseci.