Starac nestao pre 52 dana još nije pronađen

MEDVEĐA – Radosav Perović (78) iz sela Vrapce u opštini Medveđa, koji je nestao 25. januara na putu zavejanom snegom od dva metra, još nije pronađen, potvrđeno je danas agenciji “juGmedia”  u leskovačkoj policiji.

Perović je nestao na putu od vojne baze u tom selu do svoje kuće, dugom 4 kilometra.

Portparol leskovačke policije Boban Zdravković i predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković rekli su da policajci svakodnevno pretražuju teren, ali sin nestalog starca Mišo Perović je demantovao te navode.

“Niko ozbiljno nije pristupio traženju mog oca. Svaki dan sam na terenu, sam pretražujem, idem i slikam svaki deo, pravim zapis da se ne bi vrteo u krug, ali tamo tek ponekad sretnem po dva policajca koji prođu “ladom nivom” po već očišćenom putu”, kazao je Mišo Perović.

Kuća Perovića udaljena je 400 metara od administrativne linije sa Kosovom, odnosno, od opštine Kosovska Kamenica.

U tom planinskom selu sneg se još nije otopio i njegova visina kreće se oko 30 centimetara.

Radosav Perović je poslednji put viđen u obližnjoj vojnoj bazi gde je od vojnika uzeo hleb koji su mu oni dan ranije kupili u Medveđi.

“Pre neki dan su lovci išli u lov, ali na suprotnu stranu Medveđe, zar neko nije mogao da ih usmeri ka Vrapcu”, pitao se sin koji je dva dana posle nestanka oca došao iz Stare Pazove da čuva bolesnu majku.

(Kraj)