Stefanović ponovo do zlata

Poznati leskovački ultramaratonac Nebojša Stefanović osvojio je zlatnu medalju na Međunarodnom takmičenju ultramaratonaca, održanom u organizaciji Ultramaraton saveza Srbije na Paliću  od 12. do 13. maja.

U kategoriji starijih od 50 godina, Stefanović je za 23:57:08 pretrčao 151,67 kilometara ostavivši iza sebe Zorana Dimova iz Makedonije i Zdravka Beriča iz Slovenije. 

Ovaj rezultat je, prema Stefanovićevim rečima, četvrti u ukupnom plasmanu na takmičenju na kome je učestvovalo više od 30 takmičara iz Nemačke, Velike Britanije, Mađarske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

„Zahvaljujem se atletskom klubu Dubočica i lokalnoj samoupravi koji su mi uplatom kotizacije i startnine omogućili da učestvujem na ovom takmičenju i dostojno predstavim svoj grad. Ujedno, veliko mi je zadovoljstvo da istaknem da sam tokom takmičenja obavešten od organizatora Svetskog kupa u ultramaratonu, koji treba da bude održan u atini od 1-3. juna, da je zahvaljujući rezultatima koje sam postizao u poslednje vreme, moja prijava prihvaćena i da ću učestvovati na ovom takmičenju“, izjavio je za Jugmediu Nebojša Stefanović.