Stefanović se žali na Tužilaštvo za organizovani kriminal

LESKOVAC –  Predsednik Skupštine Leskovca Živojin Stefanović optužio je Republičko tužilaštvo za organizovani kriminal da je neosnovano odbacilo krivične prijave koje je gradska skupština podnela protiv čelnika Puteva Srbije, Koridora Srbije i ministarstava za infrastrukturu i životnu sredinu Vlade Srbije.

Krvične prijave bile su podnete zbog sumnje da su čelnici tih preduzeća i ministarstava prihvatili idejno rešenje za novu trasu autoputa kod Predejana koje je skuplje za 10 miliona evra od onog koje su predložile leskovačke urbanističke službe.

U takozvanom podnesku, Stefanović je naveo da Tužalaštvo nije pravilno ocenilo argumente grada Leskovca, te da takozvana „tunelska mafija“ silom nameće skuplje rešenje u vidu nepotrebne zaobilaznice oko Predejana i nepotrebno prokopavanje tunela na Koridoru 10.

Prvi čovek leskovačke skupštine naveo je i „opštu ocenu“ da je izvođač radova unapred poznat i da se prema njegovim interisima krojio tender za izvođenje radova kod Predejana, objavljen 6. oktobra ove godine od strane preduzeća „Koridori Srbije“.

Stefanović je u pomenutom podnseku još jednom pozvao čelnike protiv kojih je grad podneo krivične prijave, da na stručnom skupu suoče argumente dva idejan rešenja kako bi se, naveo je, sprečila velika zloupotreba i afera, poput afere „kolubara“ i „vakcina“.