Stipendije za najbolje studente

BLACE – Opštinsko veće odlučilo je da stipendira 22  studenta iz ove opštine ali i da stipendija bude uvećana u odnosu na prošlogodišnji iznos koji iznosi 3. 500 dinara mesečno tokom studentske godine. Predsednik  opštine Radivoje Krstović naglasio je  da će u drugoj polovini budžetske godine pokušati da poveća iznos do 5. 000 dinara kako bi stipendijom mogli  da pokriju troškove ishrane u studentskoj menzi i mesečnu pretplatu za studentski dom.

„U planu nam je da svaki sledeći konkurs za opštinsku stipendiju bude jednostavniji, jer za studente koji već primaju stipendije biće potrebna samo potvrda o redovnom studiranju, a ne ponovno prijavljivanje sa kompletnom dokumentacijom kako je ranijih godina praktikovano.Cilj je da pomognemo što većem broju naših studenata i da ih motivišemo za bolje rezultate- naglasio je Krstović.

Pored ugovora o stipedniranju koji su stipendisti i predsednik potpisivali, dodeljene su i nagrade „Toplički ustanak” za 5 studenta u iznosima od 15, 10  i 7 hiljada dinara.

 

(kraj)