Sutra otvaranje izložbe fotografija „Najlepša zemlja“

Narodni muzej Vranje u saradnji sa Centrom Ruskog geografskog društva Srbije organizuje sutra izložbu fotografija „Najlepša zemlja“ i projekciju filma Razvojni centar ruskog geografskog društva koji će biti priređeni u Galeriji Narodnog muzeja.

Izložbu čine 40 fotografija u boji koje prikazuju prirodne lepote i druge motive Ruske Federacije sa tradicionalnog foto konkursa Ruskog geografskog društva.

Fotokonkurs Ruskog geografskog društva „Najlepša zemlja“ je medijski projekat posvećen očuvanju izvorne prirode Rusije i negovanju brižljivog odnosa prema životnoj sredini, preko umetničkih fotografija.

Konkurs je prvi put organizovan 2015. godine, a od 2016. održava se jednom godišnje, a glavni uslov je da fotografije moraju biti snimljene na teritoriji Rusije.

Izložbu će otvoriti i na izložbi će govoriti Saša Stamenković direktor Narodnog muzeja u Vranju, dr Miroljub A. Mininčić, redovni profesor Geografskog fakulteta u Beogradu i direktor Razvojnog centra Ruskog geografskog društva u Srbiji, kao i Vesna Bogdanović, profesorka geografije u Gimnaziji „Bora Stanković“.

Otvaranje izložbe zakazano je za sredu 20. juna u 19.30 časova.